Nathan Hol (1960, Dordrecht ) begon op 9 jarige leeftijd met vioolles bij zijn grootvader Dirk Hol, en zette later zijn studie voort bij de beroemde Roemeense vioolvirtuoos Gregor Serban in Den Haag, bij wie hij zich specialiseerde in de Hongaarse- en Roemeense zigeunermuziek. Van 1984-2009 trad Nathan op met het zigeuner-swing ensemble Hot Club Ghost Note, en was vele jaren een duo met de Roemeense accordeonist Gheorghe Tutuianu.

Nathan was gedurende 32 jaar de vaste “primas”, de soloviolist van het “Strijkje van de Marinierskapel”, het muzikale visitekaartje op recepties en diners van de Koninklijke Marine. Met dit strijkensemble (viool, cello, piano, contrabas) trad hij buiten de meeste West-Europese landen op in o.a, Indonesië, de Verenigde Staten, Rusland, Irak, de Verenigde Arabische Emiraten en Japan.

Met het ensemble speelde hij zeer regelmatig voor het Koninklijk Huis, o.a. op het 25 jarig ambtsjubileum van H.M. Koningin Beatrix. Voor de toen nog Z.K.H. Prins Willem-Alexander trad Nathan met dit kwartet vele malen op in binnen- en buitenland, waaronder in St.Petersburg, New York en Tokio.

Een bijzondere missie was het met het kwartet begeleiden van de kerstdiensten op diverse locaties in Irak in 2003 voor de uitgezonden Nederlandse militairen, evenals de muzikale bijdrage tijdens het Koninklijk bezoek in New York september 2009.

Als vioolsolist trad Nathan zo’n 200 keer op in de vermaarde “show”, het na de pauze programma van de Marinierskapel, waar hij gedurende 25 jaar in vaste dienst tevens fluit, en bij ceremoniële diensten piccolo speelde. In de loop der jaren trad hij regelmatig op als vioolsolist bij vele muziekverenigingen.

Nathan is vaste gastsolist bij diverse ensembles en vormt sinds 2005 een duo samen met de accordeonist Martin Boskamp, onder de naam “Duo Mu-Chique”, met wie hij twee CD's uitbracht. Tevens treedt Nathan samen op met de pianist Henk de Graaff, met wie hij jaren in het strijk-ensemble van de Marinierskapel speelde, en met het Gipsy Jazz kwartet "Porto Cabello" dat speelt in de traditie van Django Reinhardts Hot Club de France, afgewisseld met traditioneel zigeuner repertoire.